Trvalé přihlašování - co to je?

Nemálo uživatelů webových stránek, jež jsou z části/zcela zaheslované si nejednou postesknou, že musí při každé návštěvě uvádět své přihlašovací údaje. Takzvané "trvalé přihlášení" je tedy odpovědí, nabízí vyšší uživatelský komfort, toto řešení má nicméně své ALE.

Jak na to?

Při přihlášení do interní části stránek, ještě před odesláním přihlašovacích údajů, zaškrtněte volbu "Trvale přihlásit na tomto PC". Stránka a Váš počítač pak zaznamenají Vaše přání a výsledkem je, že pokaždé, když se na stránky vrátíte, budete rovnou přihlášeni.

Co je dobré vědět

  • Když chcete trvalé přihlášení zrušit, prostě a jednoduše kliknete Odhlásit a při další návštěvě už heslo bude požadováno
  • Trvalé přihlášení funguje pouze na daném počítačí (takže ne z vedlejšího počítače, třebaže na jedné síti)
  • Trvalé přihlášení se NEHODÍ do míst, kde k počítači má přístup více lidí, jež si nepřejete pustit do interního Želvího webu (například kolegové v práci, užívající stejný počítač)
  • Trvalé přihlášení funguje na technologii Cookies - je běžně přístupná ve všech podstatných prohlížečích (Internet Explorer, Firefox, Opera), ale někteří uživatelé si Cookies vysloveně na přání vypnou. V takovém případě Trvalé přihlášení fungovat nebude (ale bude fungovat to standardní)
  • Běžné (netrvalé) přihlášení Vás po 2 hodinách neaktivity z interní sekce samo odhlásí, zatímco trvalé přihlášení funguje 10 let. Dříve se Vám ale spíš stane, že počítač přeinstalujete nanovo anebo koupíte jiný, takže se budete muset opět na dalších 10 let zalogovat. Trvalé přihlášení může být ovšem i zneužito, pakliže Vám někdo počítač ukradne (zpravidla notebook). V takovém případě může správce stránek trvalé přihlášení zrušit i na dálku.
  • Pokud heslo nemáte anebo jste ho zapomněli, obracejte se na Dana.